Suuren perheen kompakti keittiö

24.09.2018

Tässä kodissa riittää vilinää ja vilskettä. Kolmen lapsen ja kahden aikuisen kodissa oli ahtaan oloinen keittiö, johon kaivattiin päivitystä ja toiminnallisuuden optimoimista. Kun tilaa ei ollut vanhaa keittiötä enempää käytössä, piti toiminnot ja säilytystilat suunnitella tarkkaan. 

Perheen uusi keittiö on kolmen seinän lisäksi jatkettu niemekkeellä. Näin saatiin hyvin työskentelytilaa ja alalaatikot säilytystä varten.

Perheen ostaman kodin vanha keittiö tuntui ahtaalta ja epäkäytännölliseltä. Kun keittiöremontti päätettiin tehdä, halusivat asukkaat panostaa tilankäytön maksimointiin ja  toiminnallisuuteen, samalla tuoden valoisuutta ja avaruutta kompaktiin tilaan. Haastetta toki toi tilan vähäiset neliöt, johon piti saada suuren perheen keittiö mahtumaan. Siksi päätettiin tehdä vielä niemeke C-keittiön jatkoksi, jolla saatiin lisää työskentelytilaa keittiöön. 

Perhe toivoi keittiöönsä modernia ilmettä. Harmaat kehysovet yhdistettynä kromiin ja marmorikuvioiseen kvartsitasoon luovat kauniin kombon, joka kestää aikaa ja kulutusta. Yläkaappien oviin valittiin sileä ja kapea muoto keventämään korkeita kaappeja ja rikkomaan muiden kaapistojen rytmiä. Kaikki mahdollinen on integroitu, joten yleisilme on viimeistelty ja rauhallinen. Avaruutta tuo Boran Classic -liesitaso niemekkeessä, joka ei vaadi erillistä liesituuletinta ylleen. Vanhempien näköyhteys ruokailutilaan ja olohuoneeseen lasten temmellykseen säilyy ruuanlaiton yhteydessä, kun liesikupua ei ole näköesteenä.  

Ihanasti on saatu tila jatkettua ruokailutilan puolelle, jonne on tehty keittiön kanssa samaa sarjaa oleva kaapisto. Sinne on saatu piiloon juhla-astiasto, leivontatarvikkeet ynnä muuta keittiön tarpeistoa, jota ei tarvita päivittäin keittiön puolella. Ilman tätä säilytystilan lisää viisihenkisen perheen kaikkien keittiötarvikkeiden mahduttaminen pieneen keittiötilaan ei olisi ollut lainkaan mutkaton juttu. 

Ruokailutilasta on avara näkymä alempana olevaan olohuoneeseen. Bora liesitasossa on liesituuletin integroituna tasoon, joten kattoon asennettavaa tuuletinta ei tarvita.

Yläkaappien ovet on rytmitetty hieman eri tavalla kuin muut kaapistot. Eihän kaiken tarvitse olla samanlaista!

Jääkaappi ja pakastin on integroitu ovien taakse. Kulmassa olevaan syvennykseen saa pienkoneet kivasti piiloon.

Ruokailutilan puolella oleva kaapisto antaa rutkasti lisätilaan keittiötarvikkeiden säilytykselle.

Marmorikuvioinen kvartsitaso kestää aja hammasta ja kovaa käyttöä. Lisäksi se on superhelppo pitää puhtaana.

Hauskat pussukat on kiinnitetty hyllynkannattimilla. Näissä voi tuoda vehreyttä keittiön puolelle viherkasveilla tai yrteillä.

Kaunis syksy on tuloillaan, nyt on ihana keittää lämmintä teetä ja käpertyä takkatulen ääreen. Ihania päiviä ja tunnelmallisia iltoja sinulle!

Kuvat ja teksti: Essi Miettinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: