Pienen kodin pintaremontti

21.01.2019

 

Keittiö ennen remonttia

Kaunis, vaalein sävyin sisustettu koti ihastuttaa heti sisään astuttuani. Tavallista korkeampi katto tuo lisätilan tuntua ja avartaa avointa asuntoa entisestään. Kahden aikuisen ja yhden irlanninsetterin koti huokuu harmoniaa, kaikki on tarkkaan mietitty. 

Tähän kompaktiin, noin 45 neliön kotiin haluttiin tehdä pintojen päivitys. Samalla uusittiin keittiön ulkonäkö nopeasti ja vaivattomasti.

Vaikka vanha keittiö oli sinänsä toimiva, asukkaat halusivat saada sen osaltaan päivitetyksi muun kodin uuteen, raikkaampaan ja keveämpään tyyliin sopivaksi. Sen vuoksi siihen päätettiin tehdä pintojen päivitys. Kaappien ovet ja etulevyt vaihdettiin uusiin, ja niemeke rakennettiin alarungosta laatikoineen sekä aamiaispöydästä. Pitkän seinän vanhat ylä- ja alarungot saivat jäädä, ne olivat täysin siistit ja käyttökelpoiset edelleen. Myös tiskikone, uuni ja liesi sekä liesituuletin säästettiin.  Jääkaapin paikka vaihdettiin ikkunaseinälle, näin saatiin avarrettua keittiötä koko tilan alalle. 

Huomoitavaa tässä kodissa on myös vaaleaa sävytystä tukeva valaistus. Kaikki polttimot ja valaisimet jotka on ollut mahdollista vaihtaa, on vaihdettu puhtaan valkoiseen valoon. Lisäksi remontissa vaihdettiin kirsikan sävyn tilalle vaalea lattia, joka tuo lisää tilan tuntua ja raikkautta. Kauniit suuret ruutuikkunat avautuvat toisesta kerroksesta Vanhan Rauman kadulle. Näin korkealla ei kaipaa edes verhoja ikkunoiden suojaksi.

Vielä yksi mietitty yksityiskohta on aamiaispöydän jalan toteutus. Tukijalan kaunis muotoilu on ehkä pieni juttu keittiöremontissa, mutta tekee suuren eron tavallisen, yhdestä osasta tehdyn tukijalan ja tämän viimeistellyn jalan välillä. Esteettinen lopputulos on kuin yö ja päivä.

On mahtavaa, että pintaremontoidessa on mahdollista päivittää myös keittiön ulkonäkö vähällä vaivalla ja rahalla. Tämä koti oli kerrassaan kaunis kokonaisuus. Kiitos, että sain vierailla teillä! 

Kuvat ja teksti Essi Miettinen