Pelkistettyä designia uudistetussa keittiössä

08.04.2018

Vuonna 1988 rakennettu omakotitalo huokuu juuri omaa vuosikymmentään, mutta tekee sen ihanan pelkistetysti ja raikkaasti. Design-klassikot pääsevät oikeuksiinsa, kun niiden ympäristö on riisuttu ylimääräisestä. Ihanasti on jätetty remontissa talon henkeen sopivia elementtejä "päivittämättä", esimerkiksi ikkunakarmit ovat saaneet jäädä alkuperäisen värisiksi, samoin väliovet. Täällä on menty talon ehdoilla, ja se toimii!

Kaksi ikkunaa keittion eri seinillä antaa ihanasti valoa keittiöön ja valaiseen kauniin pyöreän ruokapöydän. Artekin pöytä ja tuolit sopivat keittiöön täydellisesti ja muistuttavat muuten modernin keittiön kuuluvan oman ajansa mukaiseen taloon. 

Keittiöön on valittu keskiharmaat mattaovet mustilla vetimillä. Tasona on kvartsia. Välitilan seinä on maalattu kalusteiden kanssa samalla värillä, ja se onkin aika hauska ratkaisu, koska sehän on helpompi päivittää kuin esimerkiksi laatoitetut tai lasitetut välitilat! Talon emännän mukaan se on myös helppo pitää siistinä, koska maalipinta kestää hyvin pyyhkimistä. Harvemminhan sinne asti muutenkaan kovasti roiskuu. Ja sen voi aina maalata vaikka uudelleen, jos kulumia syntyy.

Hauska yksityiskohta on myös kaappien rytmi, jossa kaikki yläkaapit eivät olekaan toistensa kaltaiset. Yksinkertaisella tavalla on saatu mielenkintoinen yksityiskohta muute harmoniseen kokonaisuuteen.

Tilava L-keittiö pysyi kepeänä, kun toinen seinä jätettiin ilman yläkaappeja. Säilytystilaa on silti ruhtinaallisesti!

Kaunis katseenvangitsija keittiössä on Artekin Aalto-tarjoiluvaunu.

Artekin Mehiläispesä-valaisin, pulleissa muodoissaan kaunis pyöreän pöydän päällä. 

Täällä oli ihana vierailla. Miten saisi omasta kodistaankin yhtä harmonisen... sitä pitää alkaa työstää nyt, kun sisustuskärpänen puraisi tämän tilavan ja "hengittävän" keittiön jälkeen <3

Kuvat ja teksti: Essi Miettinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: