Nuoren perheen keittiössä

27.09.2016

Nuoren perheen keittiössä, 

Uskoisitko ikinä, että tämä talo on vuodelta 1815? Upea hirsitalo, jossa asuu nuori nelihenkinen perhe.

Moderni, lämmin, kotoisa ja käytännöllinen. Juuri sopiva asujiensa tarpeisiin. 

Keittiön on suunnitellut perheen äiti yhteistyössä Gloria keittiöiden keittiösuunnittelijoiden kanssa. Ovet ovat mattavalkoiset, ja taso ylellistä mustaa kiveä. 

Tässä valtavassa keittiössä todella asutaan ja vietetään aikaa päivittäin ehkä eniten koko talon kaikista huoneista.

Keskellä, saarekkeen edessä, on pieni oleskeluryhmä, johon lapset levittää lelunsa ja leikkinsä päivittäin. Siinä on vanhempien helppo vahtia, ja olla mukana leikeissä vaikka kokkailun lomassa. Hirsiseinustalla olevat ovet vievät lasten ja vanhempien makuuhuoneisiin. 

Tässä vanhassa maatalossa oli siis vielä varmaan 200 neliötä tämän tilan lisäksi, mutta perheen vanhemmat nauroivat, että tämä keittiö riittäisi heille varmasti yksistään, kun eivät he juurikaan muualla talossa aikaa vietä. Melkein kaikki siis tapahtuu tässä osassa taloa, kuulemma jouluna sitten katetaan talon isoon saliin juhlaruoka.

Ihan unelmien 80 neliötä, ainakin minusta! Jos saisin taas kerran tuosta vain valita, niin voisin ottaa meille kotiin kyllä tämän keittiön. Ihanasti tilaa temmeltää, ja uuden ja vanhan yhdistäminen tekee tilasta tosi persoonallisen ja kauniin. Ja tuo vanha hella, ahh. En keksi edes sanoja siihen, kuinka vitsin hieno se onkaan. 

Vanha, alkuperäinen leveä lankkulattia, ja sen kunnostaminen, oli koko remontin kovin homma, sillä jokainen lankku purettiin ja numeroitiin, alle tehtiin uudet eristykset ja sen jälkeen se kasattiin takaisin paikoilleen ja maalattiin valkealla kauttaaltaan.

Siinä meni kuulemma kolme viikkoa ahertaessa kolmen miehen voimin, mutta kyllä se on joka ikisen työtunnin arvoinen. Onneksi ei annettu periksi ja naputeltu vaan uutta lattiaa tilalle. On se niin mieletön. 

Vanhaa ja uutta sekaisin, se on kyllä ihan mun suosikkia! Eikös olekin taas aivan ihana kokonaisuus?

Kuvat: Anna Nääppä

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: