Muutoskohde 50-luvun asunnossa

11.02.2018

Tämä 50-luvulla rakennetun kerrostalon asunto koki täyden muodonmuutoksen, kun uudet asukkaat uusivat kaikki tiensä päähän tulleet pinnat. Samalla he halusivat saada keittiöstä tilavamman ja toimivamman. Ja minkä muodonmuutoksen se kokikaan!

Vanha keittiö oli pieni ja ahdas. Keittiön ja olohuoneen erotti väliseinä, ja tilaan mahtui hädin tuskin neljän hengen pöytä.

Keittiöön haluttiin lisää tilaa ja avaruutta, keittiön toimivuudesta tinkimättä. Keittiön ja olohuoneen välistä kaadettiin seinä, ja tilat yhdistettiin yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi. Seinän poistaminen toi tilaa saarekkeelle ja yhdisti keittiön ja olohuoneen yhtenäiseksi oleskelutilaksi koko perheelle. Kuinka ihanaa on kokata keittiön puolella ja seurustella olohuoneen puolella istuvien vieraiden kanssa samaan aikaan!

Ennen ja jälkeen -kuvat keittiöstä purkamisen ja seinän kaatamisen jälkeen

Seinän kaataminen teki suuren muutoksen tiloihin, ja yhdisti neliöt yhteiseen käyttöön.

Uusi keittiö suunniteltiin toimivaksi ja tilaan istuvaksi kokonaisuudeksi. Kvartsitaso ja mattamustat ovet sopivat täydellisesti toisiinsa, eikä kokonaisuus ole lainkaan synkkä, päinvastoin! Upea Elica Seashell saarekkeen yllä näyttää design-valaisimelta, mutta onkin liesituuletin omalla moottorilla. Se ei siis tarvitse hormia ollenkaan, vaan se suodattaa käryt omien hiilisuodattimiensa läpi.

Eteisen oviaukosta näkyi vanha ruokakomero. Seinän ja komeron poistamisen jälkeen tilalle saatiin saareke, joka antaa keittiölle entistä enemmän työskentelytilaa. Liesi on sijoitettu saarekkeeseen, ja sen yllä katseenvangitsijana Seashell liesituuletin. Saareke antaa tilaa syödä aamiaista keittiön puolella, ja olohuoneeseen saatiin tilaa kuuden hengen ruokapöydälle.

Kaunis asunto sai aivan uuden ilmeen tämän muutoksen myötä. Tilat avartuivat ja antavat nyt perheelle aivan uuden mahdollisuuden olla yhdessä. Kauniit huonekalut kruunaavat kokonaisuuden. Perhe on hankkinut 50-luvun huonekaluja esimerkiksi kirpputoreilta ja entisöineet ne entiseen loistoonsa. Kauniit yksityiskohdat vangitsevat katseen. Täällä on hyvä olla.

Olohuoneen puolelle saatiin tilaa suurelle ruokapöydälle, jonka äärellä kelpaa syödä isommallakin porukalla

Millainen olisi sinun unelmiesi keittiömuutos?

Kuvat ja teksti: Essi Miettinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: