Mustan laatikon keittiö

29.12.2018

Taloprojekti, josta omistajansa käyttävät nimeä Musta laatikko, on saanut keittiönsä. Tämä mattamusta keittiö on pelkistetyn upea! Keittiö sopii täydellisesti kodin ilmeeseen ja toistaa sen nyansseja luoden yhteneväisyyttä läpi talon. Musta väri peittää talon ulokuorta, toistuu portaikon rungossa, sisäovissa sekä muualla sisustuksessa. Tammen sävyjä on keittiön tasojen listojen lisäksi paneloiduissa seinissä ja portaissa sekä upeassa kalanruotoparketissa, Secto Octo-valaisinta unohtamatta. Täällä on mietitty keittiö sopimaan osaksi sisustusta.

Asukkaat ovat olleet valintoihinsa tyytyväisiä. "Mietimme kahden tason välillä, kumpi sopisi paremmin. Päädyimme mustaan tasoon, koska lasten kanssa tammitason jatkuva varominen olisi ollut todella hankalaa. Valkoinen mustan rinnalla olisi ollut kova kontrasti, joten kotimme seinien yleisväriksi valitsimme Tikkurilan Pro Grey -värikartan sävyn 1916, joka on lämpimän harmaa. Se pehmentää mustaa". 

Välitilan valkoinen fasettilaatta on saumattu hiilenharmaalla. By Rydéns Bazar-valaisimet työskentelytilan yllä antavat hyvän, kohdistettavan valon, ja toimivat hyvin keittiön pitkällä seinustalla. Maze Pythagoras hyllykannakkeet avohyllyissä ovat graafiset yksityiskohdat välitilan yllä. Pyöreä ruokapöytä on BoConceptin Granada ja tuolit Kartellin Masters. Alvar Aallon klassikkovalaisimet Käsikranaatit saarekkeen yllä tuovat tuulahduksen ajatonta designia. Kaikki nämä yhdistettynä muun kodin ilmeeseen tuovat yhtenäisen ja klassisen hengen koko taloon.

Kaiken kaikkiaan koti tuntui olevan rakkaudella suunniteltu. Kauniit yksityiskohdat oli mietitty tarkkaan, käytännöllisyys huomioonottaen. Täällä oli upea käydä tutustumassa! Jos haluat käydä tutustumassa kotiin lisää, käy kurkkaamassa Instagramista @mustalaatikko_taloprojekti. Siellä pääset näkemään kodin rakennusvaiheita sekä kuvia muista huoneista.

Kuvat ja teksti: Essi Miettinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: