Mattamustaa ja marmoria

10.10.2018

Kun tämän uudiskohteen asukkaat alkoivat suunnitella tulevan kotinsa keittiötä, lähtökohtana oli avoin yhtenäinen tila, jossa keittiö ja olohuone ovat yhdistettyinä. Aiemmissa kodeissa oli aina joutunut sopeutumaan pienempiin keittiöihin ja vähempään tilaan. Nyt, kun oman unelmakeittiön sai suunnitella omaan rakenteilla olevaan kotiin, oli oiva hetki toteuttaa omat keittiöunelmat.

Asukkaat toivoivat suoralinjaista keittiötä, jossa jokainen yksityiskohta ja sen toiminnot on mietitty tarkkaan. Tilan suunnitelmaan alkoi muodostua kaksi i-moduulia, joihin keskittyisi keittiön toiminnot ja säilytys. Kaikki mahdollinen on integroitu, jotta yleisilme on suoralinjainen ja yhtenevä. Ovien takaa löytyvät jääkaappi ja pakastin sekä tiskikone. Kaunis ja lämmin puutaso toimii kauniina mattamustan pehmentäjänä. 

Asukkaiden mukaan Bora-liesi oli mahtava keksintö tähän keittiöön, koska saarekkeen yläpuolelle ei tarvinnut asentaa liesituuletinta.  Lieden kanssa saarekkeessa on vesipiste, sehän on keittiöhommissa ja ruuanlaitossa aika oleellinen osa.

Roskislaatikko avautuu tönäisystä, jolloin ruuanlaitossa likaantuneet kädet voi nostaa roskat suoraan roskiin, vetimiin tai laatikkoon koskematta. Helpottaa keittiön puhtaanapitoa ihanasti!

 

Isossa tilassa on yhdistettynä keittiö ja olohuone. Lattiana suurimassa osassa tilaa on upea kalanruotoparketti. Eteinen ja keittiön työskentelytila on hauskasti rajattu käyttämällä marmorikuvioista kivilaattaa. Mahtava idea saada isoon tilaan pientä tilanjakoa! Ruokapöytä on tulossa saarekkeen eteen tyhjään tilaan. Kanneksi siihen on tulossa samaa puutasoa kuin keittiössä ja jaloiksi mattamustat metallijalat. 

Korkean moduulin oikeassa reunassa on aamiaiskaappi, johon saa piilotettua kaikki kodin pienkoneet, ja niitä voi myös käyttää omalla tasollaan kaapin sähköistyksen ansiosta. Kaapin ovi aukeaa tönäisyllä ja sulkeutuu oikean reunan pienestä harmaasta napista automaattisesti. 

Mustat Blancon hana sekä allas ja Bora keittotaso sulautuvat saarekkeen värimaailmaan. Yksinkertainen on yksinkertaisesti kaunista.

Saarekkeen etuosassa on säilytyskaapit, jonne mahtuu esimerkiksi suuremmat keittiön tarvikkeet kuten tarjoilukulhot, leivonta-astiat ja vuoat, padat ynnä muut katseilta piilotettavat keittiötarvikkeet. Kaapistot toivat saarekkeelle myös hiukan lisää syvyyttä, jolloin saarekkeen toiseen päähän jäi mukavasti tilaa aamiaispöytää varten. 

Musta keittiö antaa tämän kodin vaalealle sisustukselle kontrastin ja lisäilmettä. Täällä todellakin on nautinto viihdyttää ystäviä, kokkailla ja nauttia ihanan lämpimästä tunnelmasta.

Kuvat ja teksti: Essi Miettinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: