Kesäkeittiö

16.08.2016

Kesäkeittiö, 

Meillä on viime lokakuussa ostettu mökki, jossa tämä koko kesä on mennyt remontoidessa pientä, 40-luvun taloa ja siistiessä ihan villintynyttä pihaa. 

Niin, ja fiilistellessä sitä että ollaanko me nyt sitten mökki-ihmisiä? heh. Taidetaan vähän olla. 

Kerran isäni sanoi että "tämähän on mennyt täällä pelkäksi syömiseksi", joten nautittu on kovin, vaikka kaikki onkin kesken. 

Tein "kesäkeittiön" alkukesästä talon alta löytyneestä vanhasta kapeasta ovesta ja pukkijaloista. Heitin päälle pöytäliinan ja leikkuulautoja. Ja ihan hyvin ollaan pärjätty. Sisälle en ole kaivannutkaan, kun "keittiöni" sijaitsee talon aurinkoisella seinällä, missä on ihana touhuta.  Tuon lisäksi meillä on pihalla hiiligrilli, sähkösavustin ja kaasupatruunalla toimiva retkiliesi. Joten melkein kaiken siinä on pystynyt tekemään. 

Nyt kuitenkin syksyn lähestyessä alkaa kaivata jo sisätiloja, ja paikkaa ihan oikeille astioille, joten onneksi keittiöremontti siellä alkaa olla jo loppusuoralla. 

Ja koska me ollaan keittiöfirman blogissa, niin ajattelin että hyvä resepti silloin tällöin voisi olla kiva lisä täällä. 

Nyt ovat torit ja kaupat pullollaan meheviä tomaatteja, joten tässä kesän bravuurini, aivan ihana, kylmä Andalusialainen tomaattikeitto. 

Plussaa siitä, että tämä on niin helppo ja nopea valmistaa. Keiton pyöräyttää vauhdilla tuossa meidän mökin pihalla. Ei tarvita kuin blenderi. 

Etenkin viikonlopun tuleville hellepäiville loistava lounas/alkupalavinkki!

Gazpacho -kylmä tomaattikeitto

1/2 Kg Kypsiä tomaatteja

(laitoin myös Mutti -tomaattitahnaa n 1/3 osa tuubista, mutta voi jättää poiskin))

Puolikas kuorittu kurkku

Valkosipulinkynsi

1 Paprika

1 pieni sipuli

1 dl ruokaöljyä

3 rkl Omenaviinietikkaa tai viinietikkaa

1 dl Kylmää vettä

Pinnalle rouhittua mustapippuria (minulla oli Santa Marian Five peppers -pippurisekoitusta, joka on tosi hyvää)

Laita kaikki ainekset pilkottuna blenderiin, ja surraa sekaisin keitoksi! Lisää vettä jos keitto tuntuu liian paksulle. 

Lisää suolaa jos haluat, ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoamista. Tarjoile vaalean leivän kanssa. Valmis!

(Keittoon voi lisätä pinnalle koristeeksi myös esimerkiksi krutonkeja, raejuustoa tai vaikka fetaruohetta, sopii tosi hyvin) 

Ostin kansainvälisiltä markkinoilta kauniin "torikorin". Kaunista vihreää tulee löytymään myös tulevasta mökkikeittiöstä. 

Mukavaa viikkoa kaikille!

Kuvat: Anna Nääppä