Keittiö vanhassa talossa

15.05.2018

Millainen on vanhaan rakennukseen tehty uusi keittiö?

Upea rivitalokoti Vanhan Rauman sydämessä. Tässä rakennuksessa on ollut vaikka ja mitä ennen asuinhuoneistoksi muuttamista. Muunmuassa sanomalehti Länsi-Suomen paino on sijainnut aikanaan juurikin tässä keittiön kohdalla. 

Tämän kodin ostaneet asukkaat halusivat palauttaa kotiin hieman vanhan talon henkeä ja päättivät laittaa alakerran keittiön uusiksi. Vanha keittiö oli kyllä käyttökunnossa, mutta materiaali- ja värivalinnat eivät sopineet vanhaan taloon. Vanhassa keittiössä oli allasseinän kulmalta tilan poikki menevä niemeke, joka katkaisi tilan tehden siitä ahtaamman ja hankalamman käyttää. Niemekkeen poistamalla tila avartui aivan uudella tavalla, ja keittiön lisäksi samaan tilaan saatiin nyt myös olohuone. 

Kaunis tumma harmaa on ainakin minun mielestäni arvokkaan näköinen valinta. Kaikki kodinkoneet kun on integroituna keittiön ilme pysyy hyvin eleettömänä ja eleganttina ilman silmiinpistäviä yksityiskohtia. Yksityiskohdat voi sitten lisätä oman maun mukaan itse. Esimerkiksi kaartuva hana ulosvedettävällä juoksuputkella on sekä kaunis että käytännöllinen. Lisäksi kannattaa huomioida liesituuletin, joka on koteloitu hienosti pellin alle. Peltisuojan alla siis on perinteinen talotuuletin! Ne harvemmin hivelevät silmää, mutta näin tämäkin ongelma on saatu ratkaistua, pienellä mielikuvituksella. Mun mielestä aivan huikea keksintö!

Esimerkiksi keittiön pöydän päällä olevan valaisimen on kodin emäntä löytänyt ja ostanut aikanaan kahvilakirpputorilta ja säilyttänyt odottaen sille löytyvää, juuri oikeaa paikkaa. Ja nyt se sen löysi, uuden keittiön katseenvangitsijana! Ajan myötä patinoitunut valaisin onkin ainut näkyvä valaisin tässä keittiössä. Kaikki muut valot on integroitu ja piilotettu huomaamattomiin. Kodin isäntä on suunnitellut upotetut valot sekä alarunkojen alareunaan että kaapinrunkojen päälle. Niillä saa yöksi vaikka kulkuvalon keittiöön jos sattuu yöllä janottamaan, ja saa niistä kuulemma ihan värilliset discovalotkin! Kuinka kätevää :)

Tässä keittiössä on todella panostettu sekä laatuun että fiilikseen ja se näkyy. Ihana kodikkuus toimivuudesta tinkimättä, mun mielestä aivan lyömätön yhdistelmä. Vai mitä mieltä olet?

Kuvat ja teksti: Essi Miettinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: