Asuntomessut 2018: Talo Lintulan keittiö

06.07.2018

Talo Lintula Kohdenumero 13
4h + k + s

Suuri ponnistus saatiin valmiiksi, kun pressipäivänä 5.7. ovet aukenivat ensimmäiselle messukansalle. Meitäkin toki jännitti! Olimme hyvin innoissamme saadessamme esitellä kahteen kohteeseen tekemämme kalusteet. Kädenjälkeämme pääset katselemaan siis kohteissa 13, Talo Lintula ja nimikkokohteessamme 14, Goto Gloria. Molempien sisustussuunnittelijana toimii Sari Huhtamaa.

Tässä ensimmäisessä osassa pääset sukeltamaan Talo Lintulan huikeaan, mittatilaustyönä valmistettuun keittiöön. Talo Lintula valittiin TM Rakennusmaailman Työtehoseuran toimesta messujen yhdeksi parhaimmaksi taloksi ekologisuudeltaan ja toiminnallisuudeltaan.

Tässä avarassa ja valoisassa kaupunkikodissa voi asua pitkään. Asukkailla oli selvä visio siitä, mitä he uudelta kodiltaan halusivat: tilaa myös lastenlapsille. Suureen olohuone-ruokailutila-keittiöön saatiin mahtumaan kaikki toiveet yhteen pakettiin. Ruokapöydän ympärille mahtuu jopa kymmenen henkeä samaan aikaan!

Sisustussuunnittelija Sari Huhtamaa kertoo asukkaan toivoneen keittiöönsä paljon erikoisratkaisuja. Esimerkiksi tammiviiluiset liukuovet saarekkeessa ja kaapiston tason yllä ovat tästä hyvä esimerkki.

Keittiö on sulavalinjainen, pehmeän tyylikäs ja perinteikkään ajaton. Kokonaisuus kestää, kuten koko talokin, äärettömän hyvin aikaa värivalintojensa ja materiaaliensa puolesta.

Selkeälinjaisuus keittiössä syntyy integroinneista ja laitteiden piilottamisesta. Mitään ylimääräistä ei ole esillä, ei edes pistorasioita. Toiminnot on sijoiteltu niin, että ruoanlaittoa rakastavan asukkaan on helppo toimia. Suuren saarekkeen ympärille mahtuu nimittäin useampikin ruoanlaittaja samaan aikaan ja puusepällä teetetyn ruokapöydän ääreen sopii jopa kymmenen henkilöä.

Tammiviilu tuo syvyyttä värimaailmaan ja materiaalina se kulkee läpi talon tuoden lämpöistä tunnelmaa. Kvartsikomposiittitaso taas on käytännöllinen ja kaunis. Laadukkaat koneet ja laitteet tehostavat keittiön pitkää ikää. Saarekkeessa on tammiset avohyllyt ja kvartsikomposiittikehys sekä aamiaiskaappi.

Tervetuloa Lintulaan ja tapaamaan meitä sekä inspiroitumaan upeista kohteista! Asuntomessut ovat avoinna 6.7.-5.8.

Teksti Tanja Hakala Kuvat Essi Miettinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: