Asuntomessut 2018: Goto Gloria

23.04.2018

Heippa!

Monta lusikkaa sopassa ja superkiireiset kokit, mutta vihdoin tulee ensimmäinen postaus Porin Asuntomessujen kohteestamme!

Kurkista messukotiprojektiin ja näe, miten kohde edistyy. Suuria linjoja ja pieniä yksityiskohtia, suunnittelua ja ehkä jotain haasteistakin. Tule tutuksi Goto Glorian kanssa jo ennen messuja ja tule messuille kurkkaamaan, miten projektin lopputulos onnistui!

Aloitettaisiinko esittely vaikkapa nimestä?  

Järjestimme facebook-sivullamme nimikilpailun, johon kaikki halukkaat saivat ehdottaa kohteellemme nimeä. Kohteesta kerroimme pääpiirteet, eli koon, julkisivun kuvan ja värimaailman, ja niiden perusteella jokainen sai keksiä nimiehdotuksen. Saimme ehdotuksia yli sata! Toinen toistaan osuvampia, harmonisia tai hauskoja nimiä kerääntyi faceen, ja niistä piti sitten päästä yhteisymmärrykseen. Miten niistä pystyi löytämään juuri sen oikean, kun kaikki kuulosti niin hyviltä?? Alkoi armoton raakkaaminen ja vähitellen vaihtoehtoja mutustelemalla päädyimme muutamaan vaihtoehtoon. Valintaprosessissa meni monta viikkoa, kunnes SE oikea jäi viimeiseksi. Ja se oli Goto Gloria. 

Miksi juuri Goto Gloria?

No, koska nimestä löytyi hienoa merkitystä taustalta. Koska meidän, eli päänäytteilleasettajan yrityksen nimi on Gloria-Keittiöt, oli sen ehdotus kunnia-asia. Toisaalta sana gloria tarkoittaa latinaksi kunniaa. Goto muistuttaa raumalaisista juuristaan ja raumanmurteesta (muistattehan Raumalle saapuvia tervehtivät kyltit pikateiden varsilla; Ol niingon gotonas), ja tosiaan tarkoittaa kotia. Nämä kaksi sanaa yhdistettynä syntyi merkityksellinen nimi Goto Gloria, eli Koti Kunniaan. Messutkohteesta tulee ei vain talo, mutta Koti isolla Koolla.

Millainen talo?

Julkisivun värimaailma on harmaiden eri sävyjä valkoisilla yksityiskohdilla raikastettuna. 

Talo on kompakti 89,5 neliön yhden kerroksen talo jossa on kaksi makuuhuonetta, olokeittiö, kodinhoitohuone sekä tottakai eteinen, kylpyhuone sekä WC. Päärakennuksen lisäksi pihaan kohoaa 13 neliön ulkorakennus, jossa on idyllinen pihasauna ja saunatupa. Nykyäänhän trendi on menossa koko ajan ekologoisempaan ajatteluun rakentamisessa ja asumisessa; supistetaan hukkaneliöitä ja samalla säästetään ylläpitokustannuksissa, kun esimerkiksi lämmitettävää tilaa on vähemmän. Mekin halusimme noudattaa tätä, ja pyrimme kohteessa käyttämään jokaisen neliön hyödyksi. On jännittävää nähdä, millaiselta lopputulos näyttää ja vaikuttaa; huomaako tehoneliöajattelun, vai onnistummeko pyrkimyksessä saada kohde kodikkaaksi ja tilavan tuntuiseksi.

Taloamme rakentaa HA-Rakennus, jonka tehokkuus ja laatu projektissamme ovat olleet huippua, olemme todella tyytyväisiä rakentajavalintaamme. Sisustuksen suunnittelee luvialainen siustussuunnittelija Sari Huhtamaa. Sarilla on aivan upeita suunnitelmia kodin värimaailmaa varten, ja niistä voidaan katsella vilauksia ensi blogipostauksessa! 

Katsotaanko muutama kuva projektin etenemisestä?

Tässä näkymä olokeittiöstä. Vino sisäkatto antaa kivasti tilan tuntua ja ilmavuutta keittiön ja olohuoneen yhdistelmän ylle. Samoin suuret ikkunat sisäpihan suuntaan avartavat huonetta. Tästä on kulku muihin kodin huoneisiin, eli olokeittiöstä tulee kodin sydän. 

Olokeittiö olohuoneen suuntaan. Mahtavat isot ikkunat avartavat huoneen. Kuvittele jos isoja ikkunoita ei olisi, tila tuntuisi paljon pienemmältä!

Tässä muutama pilkahdus projektin sujumisesta. Paaaljon on vielä kesken, mutta pikkuhiljaa alkaa tilat valmistua valmiiksi pintoja varten. HA-Rakennus vetää projektia vakaasti ja varmasti, aikataulu ei lipsu.

Ensi postauksessa tosiaan vähän paljastuksia sisätilojen värimaailmasta ja lisää projektin etenemisestä. Nähdään taas pian!

Teksti: Essi Miettinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: